El Parlament de Catalunya obri la porta a la investidura a distància de Puigdemont

El Govern espanyol ja va avançar que presentarà un recurs per a evitar que s'aplique la reforma.

El president del parlament català, Roger Torrent, i el secretari general de la cambra, Xavier Munro, durant el ple
El president del parlament català, Roger Torrent, i el secretari general de la cambra, Xavier Munro, durant el ple / Toni Albir (EFE)
04 de maig 2018 - 17:32

El ple del Parlament de Catalunya ha aprovat la reforma de la llei de Presidència que inclou la possibilitat d'una investidura a distància i que els consellers puguen exercir el càrrec des de fora del territori català. La iniciativa ha eixit endavant gràcies als 70 vots a favor de Junts per Catalunya (JxCat), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i la Candidatura d'Unió Popular (CUP) enfront dels 64 vots en contra de Ciutadans (Cs), Partit del Socialistes de Catalunya-Units per Avançar (PSC-Units), Catalunya en Comú-Podem (CatECP) i el Partit Popular (PP).

Aquesta reforma facilita el camí per a investir, un altra volta, Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. Puigdemont resideix des de finals de l'any passat fora de Catalunya, a Bèlgica primer i actualment a Alemanya, on va ser detingut i ara espera que la justícia d'aquell país accepte o no l'acusació de malversació, l'altre delicte que li imputa el jutge Pablo Llarena.

La reforma, que no disposa del vistiplau ni del Consell de Garanties Estaturàries ni dels lletrats del Parlament, s'ha aprovat pel procediment de lectura única. El Govern espanyol ja va anunciar que té preparat un recurs per a impedir que s'hi aplique.

També et pot interessar

stats