El Parlament de Catalunya esquiva la suspensió del Constitucional i aprova la moció sobre l'autodeterminació

El Constitucional debatia anul·lar la moció de la CUP mentre es discutia a l'hemicicle català.

Foto de portada: Vista del parlament de Catalunya en el moment de la votació, amb els escons buits de Ciutadans

El Parlament de Catalunya ha aprovat la moció de la CUP sobre l'autodeterminació, mentre el ple del Tribunal Constitucional debatia suspendre-la. Finalment l'alt tribunal ha acordat anul·lar dos acords d'aquesta moció i ha advertit per quarta vegada el president de la cambra, Roger Torrent, del risc penal per desobediència.

La moció sosté que la cambra "expressa la seua voluntat d'exercir de manera concreta el dret a l'autodeterminació i de respectar la voluntat del poble català". S'ha aprovat amb els 61 vots a favor de JxCat, ERC i la CUP, i l'absència de Ciutadans, que ha abandonat l'hemicicle abans de la votació.

El president de la cambra, Roger Torrent, ha mantingut la votació, al·legant que no havia rebut formalment cap notificació de la suspensió per part del Constitucional. Aquesta ha arribat minuts després, segons han confirmat els lletrats de la cambra. L'alt tribunal havia canviat la reunió de la vesprada al matí per a anticipar-se al canvi d’horari que havia ordenat a última a ultima hora Torrent per a esquivar l'alt tribunal. A més, s'ha canviat l'orde del dia amb el suport d'ERC per a presentar el text a la cambra abans de la suspensió per a evitar incórrer en un delicte de desobediència. 

També et pot interessar

stats