El Parlament de Catalunya convoca el ple d'investidura per al dia 12

JxCat i ERC mantenen la candidatura de Jordi Sànchez, que està empresonat i necessita un permís judicial per a acudir al ple a Barcelona.

Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya

Per a ser elegit president de la Generalitat catalana, Jordi Sànchez hauria d´estar present en el debat d´investidura. Per això, Junts per Catalunya pressiona el jutge del Suprem, Pablo Llarena, i amenaça amb la presentació d´una querella criminal si, finalment, no permet a Sànchez acudir al Parlament. Demanen que el deixe lliure o, almenys, que li concedisca un permís per a viatjar.

És el mateix que ha demanat Sànchez al Tribunal Constitucional i, una vegada més, al Tribunal Suprem. En les al·legacions, Sànchez parla de la seua voluntat, i del seu grup, de respectar 'la legislació vigent'. Sobre això, el portaveu adjunt de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha declarat: 'En cas que el jutge intente pervertir la lògica democràtica d´aquest Parlament, promourem la presentació d´una querella criminal contra el jutge Llarena. Els jutges han de ser justos, han d´impartir justícia'.

La decisió de Torrent de convocar el ple d´investidura per al 12 de març ha provocat un altre moment de tensió en una trobada que ha mantingut el president de la Cambra autonòmica amb un grup d´empresaris europeus, en què un dels participants ha manifestat el seu desig que els secessionistes 'acaben a la presó'.

També et pot interessar

stats