El Parlament català rebutja les peticions de Cs i PP i manté Torra com a diputat

La cambra presenta un recurs davant el Suprem en contra de l'acord de la Junta Electoral Central que el deixava sense escó.

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, al Parlament català
El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, al Parlament català / @parlamentcat (Twitter)

La mesa del Parlament català ha desestimat les peticions de Ciutadans i PP perquè li siga retirada l'acta de diputat al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i ha presentat un recurs davant el Tribunal Suprem en contra de l'acord de la Junta Electoral Central (JEC) que el deixava sense escó.

Les peticions de Cs i el PP han sigut rebutjades amb els vots de JxCat, ERC i PSC, per la qual cosa únicament ha comptat amb el suport de la formació taronja, ja que ni els comuns ni PP ni la CUP estan representats en la Mesa.

L'òrgan rector de la cambra catalana ha seguit així el criteri dels lletrats del Parlament, que en un informe jurídic avalaven la continuïtat de Torra com a diputat i president. Al seu parer, les competències de la JEC ho són només "en relació amb els processos electorals en curs i fins que conclouen".

En la reunió de la mesa s'ha formalitzat també la presentació d'un recurs al Suprem, també amb el vot favorable de JxCat, ERC i PSC, en el qual s'al·lega que la JEC "no és competent" per a ordenar la inhabilitació d'un diputat.

També et pot interessar

stats