El Parlament balear valida el decret llei contra el turisme d’excessos

Inclou la prohibició de la publicitat que tinga com a objectiu incentivar el consum d’alcohol, les excursions etíliques i el ‘balconing’.

El Parlament balear valida el decret llei contra el turisme d’excessos
El Parlament balear valida el decret llei contra el turisme d’excessos

El Parlament balear ha validat el decret llei contra el turisme d’excessos per a la millora de la qualitat de les zones turístiques. Es tracta d’una “norma pionera” que incorpora “mesures contundents” en determinades zones, en una aposta pel “turisme de qualitat i sostenible”, segons ha assegurat el seu impulsor, el conseller de Turisme, Iago Negueruela.

Tots els grups parlamentaris, excepte Vox, han votat a favor de la ratificació d’aquest decret. Malgrat això, el PP, Cs i el PI han reivindicat que la iniciativa hauria de tramitar-se mitjançant un projecte de llei per a poder incorporar propostes consensuades i atorgar seguretat jurídica a la normativa.

Finalment, la validació del decret s’ha saldat amb 54 vots a favor i tres en contra. La petició de tramitació com a projecte de llei ha sigut rebutjada amb 27 vots a favor i 30 en contra.

Aquest decret va ser aprovat el 17 de gener al Consell de govern. Inclou la prohibició de la publicitat que tinga com a objectiu incentivar el consum d’alcohol, les excursions etíliques i les pràctiques perilloses per a la vida o la integritat física, com el ‘balconing’. A més, inclou un règim de sancions de fins a 600.000 euros, segons la seua gravetat.

També et pot interessar

stats