Els pares i les mares tindran baixa laboral retribuïda en cas de positius en el nucli familiar

Montero ha avançat que l'executiu i els agents socials estan prop de tancar un acord per a regular el teletreball.

La ministra portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, després del Consell de Ministres
La ministra portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, després del Consell de Ministres / J.j. Guillén (Efe)

La ministra portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha explicat aquest dimarts que els pares i les mares treballadores tindran baixa laboral retribuïda com qualsevol baixa laboral per malaltia en cas de positius en el nucli familiar.

La ministra ha detallat en una roda de premsa els principals acords del Consell de Ministres. Montero també ha anticipat que govern, sindicats i empresaris han représ aquest matí les negociacions de cara a la regulació del treball a distància i ho han fet amb un nou text que es va remetre als agents socials fa uns dies. La ministra ha ressaltat que el teletreball "s'ha revelat fonamental en aquests mesos de confinament i ha dit que l'acord està pròxim. El teletreball es regularà per llei”.

Entre els acords, ha explicat que el govern espanyol signarà 12 convenis de projectes "molt rellevants" i innovadors que suposaran una inversió de 86 milions d'euros. Montero ha detallat que un dels convenis se signarà amb la Comunitat Valenciana i suposarà la construcció dispositius de diagnòstic per imatges amb major qualitat i menor cost dels que ara es disposen.

Així mateix, divendres està prevista a Mallorca la primera reunió per a negociar l'ampliació dels ERTO més allà de finals de setembre. Montero ha defensat els ERTO com a ferramenta per a fer front a la crisi en millors condicions i ha remarcat també l'eixida massiva de treballadors d'aquests ajustos.

D'altra banda, el govern signa aquest dimarts l'orde per a transferir a les comunitats autònomes 2.000 milions d'euros del fons Covid destinats a educació per a aquest curs. Montero ha recordat que es tracta d'una partida dins dels 16.000 milions d'euros del citat fons Covid, però que tenen l'objectiu de "reforçar el sistema educatiu".

També et pot interessar

stats