El Palau de les Arts estudiarà la situació de Plácido Domingo

Compromís planteja canviar el nom al Centre de Perfeccionament, que ara porta el del tenor.

El director artístic del Palau de les Arts de València, Jesús Iglesias Noriega
El director artístic del Palau de les Arts de València, Jesús Iglesias Noriega / À Punt NTC.

El director artístic del Palau de les Arts de València, Jesús Iglesias Noriega, ha afirmat que els òrgans de govern del coliseu estudiaran la nova situació de Plácido Domingo, que dona nom al Centre de Perfeccionament d'aquest teatre en què, a més, actua de forma regular, i s'actuarà "en coherència amb els valors i l'ètica" de la institució cultural.

"Es tracta d'una decisió difícil, gens fàcil, que no es pot prendre alegrement en cap sentit perquè has d'estudiar bé les coses i hi ha aspectes legals que s'han de tindre en compte", ha asseverat Iglesias, qui ha garantit que quan hi haja una resolució es comunicarà. El director ha destacat que el Palau de les Arts "té un estricte protocol d'actuació contra l'assetjament laboral, siga moral, sexual o discriminatori".

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat desconéixer "encara" els termes del comunicat remés pel tenor Plácido Domingo i ha afegit que quan siga procedent "es prendran les mesures oportunes".

Compromís planteja canviar el nom al Centre de Perfeccionament

Compromís ha presentat en les Corts una iniciativa per a demanar al Consell que impulse un procés participatiu per a canviar l'actual nom del Centre de Perfeccionament Plácido Domingo i que es valore la importància de visibilitzar les aportacions de les dones al món de la música, l'art i la cultura.

El síndic Fran Ferri ha explicat que "està molt bé que demane perdó" però ara el que li demanen a ell és que "faça un pas arrere en la seua relació amb les institucions valencianes per a no danyar la seua imatge".

Així mateix, ha remarcat que actualment no hi ha cap contracte de la Generalitat amb Plácido Domingo en el Palau de les Arts ni en cap altra entitat que pertanga a l'administració valenciana, però el Centre de Perfeccionament continua portant el seu nom.

També et pot interessar

stats