El País Basc i Galícia avancen les eleccions al 5 d'abril

Els líders autonòmics volen protegir els comicis autonòmics de possibles intoxicacions de les eleccions catalanes.

Imatge de portada: El president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, i el lehendakari, Iñigo Urkullu

El president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, avançarà les eleccions gallegues al pròxim 5 d'abril.   La comunicació es produeix hores després que el lehendakari Iñigo Urkullu haja fet públic que avançarà les eleccions autonòmiques al País Basc i les celebrarà en la mateixa data, entre altres motius per a evitar que coincidisquen amb els comicis catalans. El president de Catalunya Quim Torra va anunciar que anticiparia la cita electoral per a una data posterior a l'aprovació dels pressupostos autonòmics

 "Qualsevol decisió que haguem d'adoptar no té a veure amb el que es diga a les 16:00 hores, sinó amb el que pensem que és el millor per a Galícia. El que anem a decidir ho farem de manera immediata i vostés tindran comunicació directa", ha declarat el president gallec en referència al País Basc, poc abans de la compareixença d'Urkullu.

En les últimes setmanes Feijóo i el PP de Galícia van deixar la porta oberta a un avançament electoral. Les eleccions gallegues i basques han coincidit en les cites electorals de 2009, 2012 i 2016. 

També et pot interessar

stats