El pagament del cànon de sanejament de l'aigua enfronta el Consell i l'oposició

El síndic del PP, Miguel Barrachina, afirma que els valencians "paguen amb el cànon de sanejament la campanya electoral fallida de Puig"

Aigua de l'aixeta
Aigua de l'aixeta / UV

La portaveu del Consell i consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, ha afirmat que l'executiu valencià està "fermament decidit" a tractar de flexibilitzar la "canyada" als valencians de la quota de sanejament d'aigua "per l'engany de Puig".

Merino s'ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa posterior al ple del Consell després de ser preguntada pel pagament al qual han de fer front els valencians des d'agost dels retards de la quota de sanejament d'aigua.

L'expresident de la Generalitat, Ximo Puig, va aprovar la suspensió del pagament del cànon de sanejament de l'aigua fins a juliol de 2023 amb l'objectiu d'ajudar les famílies davant la inflació.

"Ells mateixos (l'anterior govern socialista) feien gala que se suprimia la quota de sanejament en les factures de l'aigua mentre nosaltres anàvem avisant que això era un engany, ja que el que es feia era prorrogar-la, dilatar el pagament", ha puntualitzat.

Ara, davant el pagament dels endarreriments, Merino ha assenyalat que la Conselleria de Medi Ambient està treballant "en com gestionar aquest engany de Puig que ara els ve a les famílies en forma de tarifa incrementada en la quota de la factura l'aigua".

Per la seua banda, el síndic del PP, Miguel Barrachina, ha afirmat que els valencians estan pagant "la campanya electoral fallida de Puig: 279 milions d'euros del cànon de sanejament que el dirigent socialista va dir que se suprimien i la ciutadania està pagant aquest mes, perquè el que es va fer va ser ajornar-lo".

"La solució al cànon de sanejament ja està en marxa", ha assenyalat Barrachina, que ha assegurat que el Consell presidit per Carlos Mazón continuarà "estudiant fórmules per a alleujar aqueixa càrrega fiscal duplicada que Puig va carregar sobre els valencians per a pagar-se la campanya electoral de les autonòmiques".

Torró (PSPV) acusa el PP de "continuar castigant als qui més ho necessiten"

Al seu torn, la síndica socialista, Rebeca Torró, ha acusat el PP de "continuar castigant als qui més ho necessiten, en negar-se a posar facilitats" a les famílies per a fer front al pagament del cànon de sanejament d'aigua en les pròximes factures.

Torró ha recordat que Ximo Puig va ajornar el pagament d'aquesta quota per a "alleujar la càrrega impositiva a les famílies".

Considera que el nou Consell podia haver-ne condonat el pagament a aquelles llars amb majors dificultats econòmiques i oferir facilitats de fraccionament en el pagament per a la resta d'usuaris.

Navarro (Compromís) critica el Consell per no ajudar les famílies més humils

La portaveu adjunta de Compromís, Isaura Navarro, ha acusat el Consell de PP i Vox de "perdonar als rics" l'impost de successions i donacions, però sense ajornar el pagament del cànon de sanejament a les famílies, incloses les més humils, grup que el Botànic estudiava eximir del pagament per sempre.

També et pot interessar

stats