El pacte de la Fiscalia amb Blasco i Tauroni continua centrant el cas Cooperació

Els acusats que han tancat acords amb la Fiscalia busquen anul·lar la resta d'acusacions en el juí.

VÍDEO | El pacte de la Fiscalia amb Blasco i Tauroni continua centrant el cas Cooperació

Aquest dilluns s'ha représ a la Ciutat de la Justícia de València el juí de les peces 2 i 3 del cas Blasco amb la intervenció dels advocats de la defensa. El pacte de la Fiscalia amb Blasco i l'empresari Augusto César Tauroni continua centrant la vista oral. A l'exconseller i a l'empresari els podrien rebaixar les penes de 16 i 21 anys de presó, respectivament, a menys de 4 si tornen una part del que van defraudar.

Ara, els acusats que han pactat amb la Fiscalia busquen anul·lar la resta d'acusacions. L'advocat defensor de Marc Llinares, un dels principals encausats per les peces 2 i 3 del cas Blasco, ha reclamat aquest dilluns al tribunal que es limiten les facultats de l'acusació popular i se sotmeta a la conformitat que el seu defensat ha arribat amb el fiscal Anticorrupció. L'advocat, José Calatayud, també ha denunciat coaccions per part d'algunes de les acusacions. 

La Coordinadora d'ONGD, que exerceix l'acusació popular, s'ha manifestat en contra del pacte dels acusats amb la Fiscalia  si no es tornen tots els diners, perquè no volen que s'envie un missatge d'impunitat en aquest cas de corrupció.

En aquestes peces del cas Blasco s'investiga la presumpta participació de l'exconseller Blasco i altres 23 encausats més en el desviament de 4 milions i mig d'euros de fons destinats a l'ajuda al Tercer Món. 

També et pot interessar

stats