Pablo Iglesias veu més prop un possible avançament electoral

El secretari general de Podem defineix com “molt difícil” l'escenari polític després de les peticions de condemna als dirigents independentistes catalans.

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, durant una intervenció en la sessió de control al Congrés
El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, durant una intervenció en la sessió de control al Congrés / Javier Lizón (Efe)

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat aquest dilluns que veu “més prop” un possible avançament de les eleccions generals després que Esquerra i el PDeCAT hagen anunciat que retiren el suport als pressupostos generals de l'Estat com a conseqüència de les peticions de condemna per part de la fiscalia als dirigents independentistes empresonats. 

En una entrevista a RNE, Pablo Iglesias ha dit que cal “assumir la realitat” i que en l'actualitat l'escenari és “molt difícil” a causa de la “crispació”. Sobre això, ha dit que li agradaria un acord polític ampli però que si no és així “no s'ha de tindre por de les eleccions”. Amb tot, ha afegit que l'avançament electoral no és “l'única eixida possible” i que l'obligació de Podem és “continuar intentant que hi haja pressupostos”. 

El dirigent de Podem no ha descartat pactes futurs entre el PSOE i Ciutadans si hi ha avançament electoral. Així mateix també ha descartat que el seu futur polític estiga lligat a uns bons resultats de la formació morada en els pròxims comicis al Congrés. 

També et pot interessar

stats