Pablo Iglesias es reuneix amb el lehendakari Iñigo Urkullu a Vitòria

El líder de Podem va parlar diumenge per telèfon amb Puigdemont sobre la situació política a Catalunya.

Iglesias va mantindre diumenge una conversa telefònica amb Puigdemont
Iglesias va mantindre diumenge una conversa telefònica amb Puigdemont / J.P. Gandul (Efe)

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, es reuneix aquest dilluns amb el lehendakari Iñigo Urkullu a la seu de la presidència del govern basc a Vitòria. Fonts de la presidència basca han declarat que no hi ha cap tema concret damunt la taula però s'espera que el lehendakari i el líder de Podem dialoguen sobre el pacte entre el PSOE i Units Podem al voltant dels pressupostos generals de l'estat de 2019, que per a ser aprovats requereixen el suport d'altres forces representades al Congrés, entre elles el PNB.

El líder de Podem va informar diumenge a través del seu compte de Twitter de la conversa telefònica que va mantindre amb l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont. Iglesias ha declarat que van parlar durant 45 minuts i que van tractar la situació a Catalunya, l'escenari creat després de la moció de censura al PP i la situació dels polítics independentistes empresonats. El líder de Podem ha dit que Puigdemont és un interlocutor important independentment de la seua situació processal pel fet que representa la segona força política a Catalunya i la primera de la coalició que la governa. Iglesias ha assegurat que l'expresident català l'ha convidat a reunir-se en persona però assegura que de moment no tindrà lloc aquesta trobada. 

Iglesias també es va reunir divendres a la presó de Lledoners amb Oriol Junqueras i altres polítics independentistes empresonats. Segons el secretari general de Podem, la reunió va contribuir al diàleg i a la distensió, imprescindibles perquè hi puga haver acords polítics.

Abans de la reunió d'aquest dilluns a Vitòria amb el lehendakari, està previst que Iglesias es reunisca a Sestao (Biscaia) amb els treballadors de la drassana La Naval, en procés de liquidació i que ja ha comunicat a la plantilla l'acomiadament de tots els operaris. 

També et pot interessar

stats