Pablo Iglesias presenta el seu equip per a renovar la direcció de Podem en Vistalegre 3

El líder morat ha fitxat Jaume Asens, Isa Serra i Julio Rodríguez, membres del Govern i manté els seus principals col·laboradors.

D'esquerra a dreta: Echenique, Iglesias, Vera, Del Olmo i Mayoral
D'esquerra a dreta: Echenique, Iglesias, Vera, Del Olmo i Mayoral / Ricardo Rubio (Europa Press)

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, presenta aquest diumenge al seu equip de candidats per a renovar la direcció del partit en la tercera assemblea ciutadana estatal, en la qual busca revalidar el lideratge.

Iglesias arriba a aquest congrés, conegut col·loquialment com Vistalegre 3, sense competència que puga disputar-li el control de la formació després de la marxa, fa un any, del cofundador Íñigo Errejón i els seus afins i l'anunci dels Anticapitalistes que participaran en el congrés.

Dels deu aspirants que van registrar la candidatura per a disputar-li a Iglesias la secretaria general, tots ells desconeguts i sense poder orgànic en Podem, només ha recaptat els avals necessaris per a seguir avant el exdirigent castellanomanxec Fernando Barredo, que ja es va presentar sense èxit a Vistalegre 2, i des de llavors no ha cessat d’acusar la cúpula del partit de suposades irregularitats.

Quant al consell ciutadà estatal, màxim òrgan de direcció entre assemblees, s'espera que l'equip d'afins que Iglesias ha seleccionat cope aquest espai.

A falta que es confirme oficialment aquest diumenge, formaran part de la llista d'Iglesias noves incorporacions per al consell ciutadà com la portaveu a la Comunitat de Madrid Isa Serra; el diputat d'En Comú Podem i president del Grup Parlamentari d'Unides Podem, Jaume Asens o el cap de gabinet d'Iglesias en la vicepresidència segona del govern, l'excap de l'Estat Major de la Defensa Julio Rodríguez.

També et pot interessar

stats