Pablo Iglesias exposa al rei el seu total suport a la investidura de Sánchez

Sánchez ha traslladat a Felip VI l'evolució de les negociacions que està mantenint amb diverses formacions.

Pablo Iglesias exposa al rei el seu total suport a la investidura de Sánchez
Pablo Iglesias exposa al rei el seu total suport a la investidura de Sánchez
11 de desembre 2019 - 18:52

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha obert aquesta vesprada la ronda de consultes amb Felip VI per a decidir si el rei proposa un candidat a la investidura.

Iglesias li ha traslladat al rei el seu total suport a la investidura de Pedro Sánchez com a president d'un govern de coalició amb la seua força política, de l'acord al qual va arribar amb el PSOE.

Així mateix, el líder de la formació morada ha explicat que també dona suport a la negociació del PSOE amb Esquerra Republicana de Catalunya.

Abascal comunica al rei el rebuig frontal de Vox a investir Sánchez

Després d’Iglesias, el torn ha sigut per al líder de Vox, Santiago Abascal, qui li ha comunicat al monarca el rebuig frontal del seu partit a investir a Sánchez com a president del govern central.

En la reunió, Abascal ha reiterat les posicions que ha mantingut des dels comicis del 10 de novembre. Així, ha alertat del perill que, segons ell, suposa per als interessos d'Espanya que Sánchez presidisca un govern en coalició amb Unides Podem i facilitat per ERC.

En la segona jornada, el monarca s’ha reunit pel matí amb Alberto Garzón (Esquerra Unida), Aitor Esteban (PNB), Jaume Asens (En Comú), Laura Borràs (JxCat) i Inés Arrimadas (Ciutadans).

Casado descarta l’abstenció del PP

Casado ha protagonitzat la tercera trobada de la vesprada en la ronda de consultes amb el monarca. El president del PP ha comunicat al rei el rebuig del seu partit a la investidura de Sánchez per a un govern de coalició amb Unides Podem i un acord negociat amb ERC pels riscos que considera que suposa per a Espanya.

La seua proposta consisteix en el fet que el president del govern central en funcions puga arribar a un acord amb Ciutadans i amb Unides Podem.

El PP descarta en qualsevol cas l'abstenció per a fer president Sánchez perquè consideren que no hi ha cap salvaguarda que vaja a complir un acord d'investidura. A més, creuen que aquesta fórmula només suposaria guanyar temps per a acabar en unes terceres eleccions.

Sánchez tanca les consultes amb el rei

El rei ha tancat amb el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, la ronda de contactes amb els representants dels partits prèvia a proposar un candidat a la investidura.

El líder del PSOE li ha traslladat l'evolució de les negociacions que està mantenint amb diverses formacions polítiques, principalment amb ERC, per a garantir-se la seua reelecció com a president.

Al final d'aquesta reunió, Felip VI comunicarà a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, si proposa candidat a la investidura, una opció per a la qual només es pensa en Sánchez.

També et pot interessar

stats