Pablo Iglesias no contempla la imputació “ni com a mera hipòtesi”

Descarta dimitir després de la decisió del jutge del cas Dina de demanar al Tribunal Suprem que l’investigue per diversos delictes.

El vicepresident segon del Govern d'Espanya, Pablo Iglesias, en una imatge recent
El vicepresident segon del Govern d'Espanya, Pablo Iglesias, en una imatge recent / Kiko Huesca (Efe)

El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, i líder de Podem s'ha mostrat aquest dijous contundent en les seues primeres declaracions després que jutge del cas Dina haja demanat al Tribunal Suprem que l’investigue per diversos delictes. En una entrevista amb RAC1, Iglesias ha assegurat que en cap cas es planteja dimitir perquè no contempla la possibilitat de ser imputat “ni com a mera hipòtesi”.

“És impossible, inconcebible que s'acceptara la petició del jutge. Representaria una vulneració del dret sense parangó en aquest país”, ha assenyalat durant l'entrevista. “No és imaginable que en una democràcia de la Unió Europea passara una cosa així. Parlem que es planteja que se m'investigue a mi perquè les clavegueres de l'Estat em van espiar il·legalment”, ha assenyalat Iglesias, que ha assentit quan li han preguntat si se sent víctima d'un assetjament mediàtic, polític i judicial.

Precisament, el líder de Podem ha apuntat que el cas “no respon tant a una investigació ni procés judicial, sinó mediàtic”, una realitat que per a Iglesias és significativa de com funcionen els poders a Espanya.

Iglesias ha subratllat que la seua formació pateix des de fa anys una “persecució” i que amb la seua entrada en l'executiu, la dreta està disposada a utilitzar “tots els mitjans, legals i il·legals” per a tractar de fer caure el govern. Preguntat sobre si “la dreta” estaria abusant del Poder Judicial, Iglesias ha preferit no dir res perquè com que és vicepresident del govern prefereix ser “prudent” i no pot “comentar més”.

La petició del jutge del cas Dina de demanar al Suprem que investigue Iglesias es va fer pública aquest dimecres, durant la presentació del pla de reconstrucció per part del president del govern, Pedro Sánchez. El mateix dimecres, Sánchez va donar suport al seu vicepresident i aquest dijous el suport del govern ha arribat de la portaveu de l'executiu, María Jesús Montero. La també ministra d'Hisenda ha remarcat que Iglesias no està sent “investigat per la seua responsabilitat actual” en l'executiu, i que les raons que han portat l'Audiència Nacional a demanar al Tribunal Suprem que l'investigue “formen part de la seua vida anterior”. Montero ha descartat respondre si Iglesias hauria de dimitir si finalment és imputat per la justícia. “No cal fer especulacions, cal deixar que les coses seguisquen el seu ritme”, ha assenyalat.

També et pot interessar

stats