Pablo Iglesias assegura que la reunió amb Oriol Junqueras ha contribuït a la distensió

Després d'eixir de la presó de Lledoners opina que ara li toca moure's al govern de Pedro Sánchez.

Després d'eixir de la presó de Lledoners, Iglesias ha afirmat que ara li toca moure's al govern de Pedro Sánchez.
Després d'eixir de la presó de Lledoners, Iglesias ha afirmat que ara li toca moure's al govern de Pedro Sánchez. / Susanna Sáez (Efe)

El líder de Podem, Pablo Iglesias, assegura que la reunió amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, a la presó de Lledoners, ha contribuït al diàleg i a la distensió, imprescindibles perquè hi puga haver acords polítics. No obstant això, ha destacat que ara li toca moure's al president Sánchez, que és qui ha de negociar els pressupostos com a Govern d'Espanya.

Considera que la formació morada ha fet el treball que calia, i ha reiterat el seu compromís de mantindre el diàleg obert per a avançar. Afirma que Podem i ERC estan d'acord amb les mesures econòmiques que s'haurien d'aplicar, encara que li sembla prompte per a parlar de pressupostos, perquè no es donen les condicions necessàries. Sobre això, ha insistit que el govern de Pedro Sánchez ja sap el que s'ha de fer perquè puga haver-hi una negociació.

El secretari general de Podem ha començat la seua compareixença manifestant que els líders independentistes es troben en una situació de presó injusta per haver fet política i creu que haurien d'estar en llibertat, encara que no comparteix la seua estratègia i que els considera els seus adversaris polítics.

Oriol Junqueras agraeix la visita de Pablo Iglesias

Per la seua banda, Oriol Junqueras ha agraït la visita del líder de la formació morada i ha volgut destacar la quantitat de coses que els uneixen, enlloc de les que els diferencien. En un tuit ha afegit “Continuem! Abraçada Pablo Iglesias”. Junqueras ha qualificat la conversa d’interessant i ha aprofitat per a agrair-li a Iglesias la visita que ha fet a la resta de dirigents sobiranistes.

També et pot interessar

stats