Pablo Crespo es desvincula de l’adjudicació de Fitur a Orange Market

El número 2 de la trama Gürtel assegura que a penes coneixia Camps.

Pablo Crespo abans de la comissió d'investigació de finançament del PP
Pablo Crespo abans de la comissió d'investigació de finançament del PP / Efe

El conegut com a número 2 de la trama Gürtel, Pablo Crespo, ha afirmat davant del jutge de l'Audiència Nacional, José de la Mata, que no va tindre res a veure amb l'adjudicació a Orange Market de l’estand de Fitur de la Generalitat Valenciana el 2009. De fet, ha assegurat que a penes coneixia al llavors president del Consell, Francisco Camps.

Crespo, citat en qualitat d'investigat, ha explicat que només havia coincidit amb Camps en la boda de qui va ser màxim responsable d'Orange Market, Álvaro Pérez, El Bigotes.

En menys d'una hora, l’expolític ha respost a la Fiscalia Anticorrupció en relació a la presumpta participació de l’expresident de la Generalitat en l'adjudicació de l’estand a l'empresa de la trama.

Segons ha afirmat Crespo, ni les adjudicacions ni les condicions les fixaven les empreses, sinó que ho feia l’administració, que establia, per exemple, el fraccionament dels pagaments i, llavors, les adjudicatàries es veien "obligades" a acceptar-lo.

Costa torna a assenyalar Camps

Aquest dilluns també ha comparegut l'exsecretari general del Partit Popular de la Comunitat Valencia, Ricardo Costa, qui ha tornat a assenyalar Francisco Camps com la persona que va ordenar emetre factures falses per a justificar els contractes amb Orange Market, la filial valenciana de la trama Gürtel.

També et pot interessar

stats