Pablo Crespo compareix davant la comissió que investiga la caixa B del PP

El número dos de la trama Gürtel va ser condemnat a 37 anys i mig de presó el passat mes de maig.

El número dos de la trama Gürtel, Pablo Crespo, en una imatge d'arxiu
El número dos de la trama Gürtel, Pablo Crespo, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La comissió del Congrés que investiga la suposada caixa B del PP ha citat aquest dimarts el número dos de la trama Gürtel i exsecretari d'Organització del PP gallec, Pablo Crespo, que va ser condemnat a 37 anys i mig de presó per l'Audiència Nacional el passat mes de maig.

Crespo, mà dreta del cap de la xarxa, Francisco Correa, va ser condemnat per delictes de prevaricació, frau a les administracions públiques, suborn, falsedat continuada en document mercantil, malversació de cabals públics, blanqueig de capitals i tràfic d'influències per la Gürtel. També està processat per altres causes de corrupció com la relativa al finançament del PP valencià.

Estava previst que aquest dimarts compareguera també el conseller delegat del Grup Azvi, Manuel Contreras Caro. No obstant això, la setmana passada ja va comunicar a la comissió que no podrà fer-ho per estar de viatge fora d'Espanya. Els comissionats han de buscar un altre dia per a interrogar-lo.

Matas i Trillo també hi compareixen

La setmana pròxima, concretament el 20 de novembre, s'espera la compareixença de l'expresident del Congrés i exministre Federico Trillo, i el també exministre i expresident de Balears, Jaume Matas.

Trillo, que va ser ambaixador a Londres fins a gener de 2017, quan va dimitir pel cas de l'accident del Yak 42, va dirigir l'estratègia judicial del PP en el cas Gürtel, que va arribar a definir com “un muntatge organitzat per la Policia de (Alfredo Pérez) Rubalcaba i la Fiscalia”.

L'exministre, citat en la investigació com a suposat receptor de sobresous irregulars del partit, va aconseguir apartar de la instrucció el primer jutge encarregat del cas, Baltasar Garzón. El jutge va ser condemnat, en 2012, a 11 anys d'inhabilitació per prevaricació i violació de garanties constitucionals per haver autoritzat l'enregistrament de les converses dels principals implicats en la trama de corrupció amb els seus advocats.

Per la seua banda, l'expresident balear acumula fins a sis condemnes per diferents casos de corrupció i està a la presó d'Aranjuez, a Madrid, complint la condemna que li va imposar el Tribunal Suprem pel cas Nóos. En 2015 ja havia complit nou mesos de condemna en la presó de Segòvia per un delicte de tràfic d'influències per una peça del cas 'Palma Arena'.

També et pot interessar

stats