Pablo Crespo acusa Ricardo Costa d'haver creat el sistema de finançament il·legal del PP valencià i exculpa Camps

Ha comparegut amb Álvaro Pérez, 'el Bigotes' durant sis hores davant el jutjat que investiga les comissions il·legals del circuit de Fórmula 1.

Pablo Crespo (dreta) acompanyat pel seu advocat, Miguel Durán (esquerra)
Pablo Crespo (dreta) acompanyat pel seu advocat, Miguel Durán (esquerra)

El número dos de la trama Gürtel, Pablo Crespo, ha acusat directament l’exsecretari del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Ricardo Costa, d’haver creat el sistema de finançament il·legal del PP valencià. 

Crespo ha comparegut per espai de sis hores amb el responsable de l’empresa valenciana de la trama, Álvaro Pérez, el Bigotes, davant el jutjat d’Instrucció 17 de València, que investiga presumptes comissions il·legals en la construcció del circuit de la Fórmula 1 de València. 

En la seua intervenció, Crespo ha indicat que va ser Costa qui els va proposar a ell i a Álvaro Pérez que altres empresaris els pagaren el deute del PP amb Orange Market, l’empresa amb la qual operava la trama Gürtel a la Comunitat Valenciana. A més, ha suggerit que l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, ignorava aquest sistema de finançament del partit. 

Per contra, Álvaro Pérez ha confirmat la versió de Ricardo Costa sobre les presumptes comissions entregades per empresaris al PP i ha assegurat que Francisco Camps ho sabia. De fet, ha explicat que Costa va tocar per telèfon a l’expresident de la Generalitat en presència de Crespo i ell durant la reunió en la qual els proposà el pagament a través de tercers. 

Crespo qüestiona el relat del Bigotes per l'amistat amb Costa

Posteriorment, a preguntes de la jutgessa, Pablo Crespo ha qüestionat la credibilitat dels relats coincidents del Bigotes i Costa perquè assegura que els dos mantenen una llarga amistat. Segons ha explicat, l'exsecretari del PP mantenia econòmicament la família d'Álvaro Pérez qui, en certa ocasió, va regalar a Costa una moto valorada en 20.000 euros pagada per Orange Market.

Els empresaris de la Gürtel han sigut traslladats a València des del centre penitenciari Madrid III, on compleixen condemna per les irregularitats en la contractació de l’estand de Fitur i el finançament il·legal del PP valencià. La compareixença de hui ha sigut en qualitat de testimoni i té lloc després que l'exsecretari del PP valencià, Ricardo Costa assegurara que els membres de la trama Gürtel coneixien les presumptes comissions que es pagaren per la construcció del circuit. Els dos han negat la participació en el projecte del circuit de Fórmula 1.

També et pot interessar

stats