Pablo Casado, nou president del PP

El candidat s’ha imposat amb el 57,2% dels vots a Soraya Sáenz de Santamaría, que ha obtingut el 42% dels suports.

Pablo Casado posa amb la seua dona una vegada proclamat com a nou president del PP
Pablo Casado posa amb la seua dona una vegada proclamat com a nou president del PP / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

Pablo Casado ha sigut escollit com a nou president del PP en substitució de Mariano Rajoy, després d’imposar-se a l’exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría en el XIX Congrés Nacional del Partit Popular. L’exvicesecretari de comunicació del PP ha aconseguit el suport dels 57,2% dels 3.082 compromissaris que participaven en la votació, 1.701 vots contra els 1.250 de Santamaría, segons ha anunciat la presidenta del congrés Ana Pastor. 

Casado ha iniciat la primera intervenció com a president del PP amb un visca al rei i mostres d’agraïment a Mariano Rajoy. "El PP ha tornat. Hem tornat. Tornem a tindre un partit fort", ha insistit en diverses ocasions al llarg d’un discurs on ha volgut tancar les ferides obertes durant la campanya. "Hui no ha perdut ningú, hem guanyat tots", ha explicat, abans de convidar Soraya Sáenz de Santamaría a integrar-se en el seu projecte. 

A continuació, ha presentat les línies del seu "contracte per a Espanya", un decàleg d’accions per a "connectar amb l’Espanya de les banderes als balcons", que inclou mesures com una baixada general dels impostos, la promesa de sostenibilitat de les pensions i l’aposta per la internacionalització del país. 

En la llista de Casado al Comité Executiu Nacional estan el seu director de campanya, Teodoro García Egea, i els fins ara sotssecretaris, Javier Maroto i Andrea Levy. També quatre exministres, Dolors Montserrat, Juan Ignacio Zoido, Rafael Catalá i Isabel García Tejerina, que inicialment van donar el suport  a María Dolores de Cospedal. Completen l’equip Diego Calvo, Concha de Santa Ana, Reyes Fernández, Toni Fuster, Javier Aureliano, Antoni González Terol, Carmen Hernández Benito, José Miguel Luengo, Esperanza Oña, Juan Parejo, Rosa Romero, Alfonso Rueda, Elena Samaniego, César Sánchez, Antonio Silván i Ana Belén Vázquez, entre altres.

Casado ha proposat com a vocals de lliure designació els candidats a les primàries Elio Cabanes, José Manuel García Margallo i José Ramón García Hernández. També ha reservat dues vacants per a Dolores de Cospedal i Soraya Sáenz de Santamaría, a expenses del que decideixen.

El candidat amb el perfil més conservador

Pablo Casado Blanco, el nou president del Partit Popular va nàixer a Palència fa 37 anys. És llicenciat en Dret i Administració i Direcció d’Empreses. Després de treballar dos mesos al departament jurídic del Banc Santander a Suïssa, començà la seua carrera política en 2004 com a assessor a la Comunitat de Madrid. Va ser també director del gabinet Faes de l’expresident, José María Aznar, de 2009 a 2012. Liberal i catòlic practicant, era el candidat amb un perfil més conservador. La seua presidència al capdavant del Partit Popular comença amb les sospites sobre el seu currículum acadèmic i està també investigat pel mateix màster de Cristina Cifuentes.

També et pot interessar

stats