Pablo Casado, imputat per afirmar que a Catalunya no es permet anar al lavabo als alumnes que parlen castellà

L'exlíder del PP declararà per viodeconferència en la causa, que s'ha obert arran una querella per injúries i calúmnies de la Generalitat de Catalunya

El president del Partit Popular, Pablo Casado, davant del Comité Nacional del Partit
El president del Partit Popular, Pablo Casado, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Un jutge de Barcelona ha citat a declarar com investigat l'exlíder del PP Pablo Casado per haver afirmat que a Catalunya no es permet anar al lavabo als alumnes que parlen castellà. El titular del jutjat d'instrucció número 21 admet a tràmit la querella de la Generalitat, que l'acusa d'injúries, calumnies, odi i discriminació.

Respecte de les declaracions, que Casado va pronunciar al desembre, el jutge aprecia que poden constituir "almenys" un delicte d'injúries, per la qual cosa acorda diverses diligències per a aclarir els fets, segons avança el diari Ara.

Interrogarà l'exlíder dels populars per videoconferència i ha requerit al PP que li entregue la gravació completa de la roda de premsa en què va efectuar les declaracions que han motivat la querella, així com la relació dels mitjans de comunicació que hi van assistir.

Les declaracions de Casado s'emmarquen en la polèmica derivada de l'ús del castellà en l'ensenyament a Catalunya, després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que imposava un 25% de classes en aquesta llengua en els col·legis catalans.

L'exlíder del PP va assegurar que a Catalunya "hi ha professors amb instruccions de no deixar anar al lavabo a xiquets perquè parlen castellà" i que a alguns alumnes se'ls posen "pedres a la motxilla" per parlar en aquesta llengua al pati.

També va afirmar que als fills de policies nacionals i guàrdies civils "se'ls assenyala en classe i es diu que no poden estar integrats".

Després d'aquestes afirmacions el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, va anunciar que els serveis jurídics del govern autonòmic estudiarien presentar una querella contra Casado, que s'ha concretat en la causa, en la qual el consell català exercirà l'acusació.

També et pot interessar

stats