Pablo Casado anuncia la seua candidatura per a presidir el Partit Popular

García Hernández, García-Margallo i José Luis Bayo també han fet pública la intenció de liderar el partit, mentre que Núñez Feijóo ha renunciat.

Casado ha fet públic el propòsit de liderar el partit a través d'un missatge en el seu compte de Twitter
Casado ha fet públic el propòsit de liderar el partit a través d'un missatge en el seu compte de Twitter / Europa Press

El Partit Popular obri el termini perquè els aspirants a succeir Mariano Rajoy presenten els seus avals. Tenen de temps fins dimecres a les dos del migdia per a presentar com a mínim cent avals de militants per poder competir en el procés intern que culminarà al juliol.

El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, ha anunciat que presentarà la seua candidatura per a presidir el Partit Popular en el congrés extraordinari que la formació celebrarà els dies 20 i 21 de juliol. Casado ha fet públic el propòsit de liderar el partit a través d'un missatge en el seu compte de Twitter.

Casado considera que "és el moment" que la generació de la qual forma part lidere el PP. A més ha subratllat que el projecte que vol encapçalar pretén "il·lusionar" i recuperar la confiança d'electors que se n'havien anat a altres formacions.

El sotssecretari de Comunicació del PP, Casado ha assegurat que la seua candidatura està "oberta" a tot el que crega que pot sumar. Així mateix, encara que ha defensat una renovació profunda, ha reivindicat "el bon nom i llegat" dels tres presidents que ha tingut l'organització.

El dirigent popular ha afirmat que fa dies que tenia decidit presentar-se, però ha esperat a veure si es presentava algun projecte que el representara. I ara ha considerat que no es pot donar el missatge als afiliats que "ningú vol liderar el partit".

Casado ha apostat per no seguir "arrossegant els peus" i s’ha postulat per a liderar un partit que és "un dels pilars fonamentals del sistema democràtic espanyol".

Casado ha recalcat que es presenta "per a guanyar" i ha anunciat que donarà a conéixer aquest dimarts els noms d’un equip "renovat i orgullós" per a defensar un projecte en el qual ha assegurat que "caben tots" i on hi ha "molt espai per a més gent".

A més, ha insistit en la necessitat de recuperar els votants o afiliats que havien perdut la confiança en el PP i que últimament apostaven per altres partits com ara Ciutadans o Vox.

Així mateix, ha apuntat que el projecte que vol presidir "no és personal sinó de tots" i no està pensat "per a ara sinó per al futur". Hi ha afegit que el partit "ha de recuperar l'honestedat i l'eficàcia en la gestió com a senyal d'identitat".

El dirigent popular ha subratllat quins seran els principis que enarborarà la seua candidatura: la llibertat, la defensa de la unitat d'Espanya "enfront de tot", la defensa de la família, la seguretat i la lluita contra el terrorisme.

Quatre aspirants a presidir el PP

Altres membres del PP que també aspiren a la presidència del partit són José Ramón García Hernández, portaveu de la Comissió d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, exministre d'Afers Estrangers i diputat del PP per Alacant, i José Luis Bayo, expresident de Noves Generacions de la Comunitat Valenciana.

García Margallo ha assegurat que farà efectiva la seua candidatura en les pròximes hores, independentment que el president de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, done també el pas per a presentar-s'hi, un extrem que finalment no s'ha complit.

Núñez Feijóo no es presentarà

Fins ara, els noms més repetits entre els possibles aspirants eren tres: Alberto Núñez Feijóo, Soraya Sáenz de Santamaría i María Dolores de Cospedal. El primer, però, s'ha autodescartat aquesta nit després de la reunió que ha mantingut amb la Junta directiva del partit popular a Santiago de Compostel·la. El president de la Xunta i del PP gallec ha explicat que ha pres la decisió per "coherència" donada la promesa que havia fet d'acabar la legislatura com a president de Galícia. Feijóo ha assegurat que el PP triarà alguna altra persona capacitada per a presidir la formació però no s'ha decantat per cap altre dels candidats.

També et pot interessar

stats