Pablo Bustinduy renuncia a encapçalar les llistes de Podem per a les eleccions europees

La jurista María Eugenia Rodríguez Palop ha sigut l'escollida per a substituir-lo en el pròxims comicis del mes de maig.

El diputat de Podem, Pablo Bustinduy, en una imatge d'arxiu
El diputat de Podem, Pablo Bustinduy, en una imatge d'arxiu / Salvador Sas (Efe)

El diputat de Podem, Pablo Bustinduy, ha anunciat la seua renúncia per a encapçalar les llistes del partit per a les eleccions europees del pròxim 26 de maig. El diputat, considerat pròxim al sector de Pablo Errejón, va formar part de l'equip d'aquest en l'assemblea de Vistalegre II, on Pablo Iglesias va superar Errejón en les eleccions per la secretaria general del partit i va revalidar el seu lideratge. Tot i que Bustinduy sempre s'ha mantingut discret respecte a les disputes internes de Podem, la renúncia representa un nou colp per al partit morat.

La nova candidata que encapçalarà la llista de la formació de Pablo Iglesias en els comicis europeus serà la jurista María Eugenia Rodríguez Palop, a la qual Bustinduy ha definit com a un "referent polític i moral" a través de Facebook.

Una desena de treballadors de la secretaria d'Errejón, acomiadats

Podem ha informat de l'acomiadament de deu treballadors de la Secretaria d'Anàlisi Estratègic i Canvi Polític, dirigida per Íñigo Errejón. I, a més, ha reduït l'activitat d'aquesta secretaria, que ha passat de tindre assignats 34.364 euros mensuals a 3.115. Els recursos s'han reassignat a altres sectors dedicats a les pròximes eleccions.

Per la seua part, Íñigo Errejón ha deixat d'anar als consells de coordinació de Podem i els últims mesos treballa en el projecte Més Madrid, on treballen molts dels treballadors i treballadores acomiadats per Podem.

També et pot interessar

stats