Otegi a les víctimes d'ETA: "Sentim el seu dolor, no s'hauria d'haver produït mai"

L'Associació de Víctimes del Terrorisme considera insuficient la declaració del coordinador general d'EH Bildu en el desé aniversari de la fi de la violència de la banda terrorista

El coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, i el secretari general de Sortu, Arkaitz Rodríguez
El coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, i el secretari general de Sortu, Arkaitz Rodríguez / Efe

El coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha manifestat aquest dilluns el seu "pesar i dolor pel patiment" de les víctimes d'ETA que, ha afirmat, "no s'hauria d'haver produït mai".

El coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, i el secretari general de Sortu, Arkaitz Rodríguez, han fet pública una declaració solemne amb motiu del desé aniversari de la Conferència d'Aiete i de la fi de la violència d'ETA. Han aprofitat per a llançar un missatge específicament dirigit a les víctimes de l'organització terrorista.

Declaració amb motiu del desé aniversari del final d'ETA
Declaració amb motiu del desé aniversari del final d'ETA

"Volem traslladar-los el nostre pesar i dolor pel seu patiment. Sentim el seu dolor i des d'aquest sentiment sincer afirmem que no s'hauria d'haver produït mai. A ningú el pot satisfer que tot allò passara, ni que s'allargara tant en el temps. Hauríem d'haver aconseguit arribar abans a Aiete", s'afirma en la declaració.

Otegi ha afegit que "desgraciadament, el passat no té remei", per la qual cosa res del que diguen "pot desfer el mal causat". "Però estem convençuts que és possible almenys alleujar-lo des del respecte, la consideració i la memòria. Volem dir-los de cor que sentim enormement el seu sofriment i ens comprometem a tractar de mitigar-lo en la mesura de les nostres possibilitats. Sempre ens trobaran disposats a això", ha assenyalat el líder independentista.

Les víctimes consideren insuficient la declaració

L'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) considera insuficient la declaració d'Arnaldo Otegi, a qui exigeix que "si de veritat" lamenta el sofriment causat, demane als presos que col·laboren per a aclarir els més de 300 crims sense resoldre.

El conseller de l'AVT, Miguel Folguera, lamenta que Otegi no haja aprofitat aquesta ocasió per a assumir i condemnar el paper de l'esquerra abertzale com a "altaveu polític" d'ETA.

"Si el seu pesar i dolor pel sofriment causat és real, el que han de fer és demanar als presos que col·laboren amb la justícia", ha subratllat Folguera sobre la declaració d'EH Bildu i Sortu aquest dilluns.

També et pot interessar

stats