Ortega Smith, reprovat amb els vots de Ciutadans a l'Ajuntament de Madrid

Els grups de l'oposició i Cs han condemant el portaveu de Vox per la "falta de respecte a les víctimes".

Ortega Smith atén els mitjans després del ple celebrat aquest dimarts a l'Ajuntament de Madrid
Ortega Smith atén els mitjans després del ple celebrat aquest dimarts a l'Ajuntament de Madrid / Luca Piergiovanni (Efe)

El ple de l'Ajuntament de Madrid ha reprovat el portaveu del grup municipal de Vox i secretari general del partit d'extrema dreta, Javier Ortega Smith, "per la seua falta de respecte a les víctimes de la violència de gènere". 

La reprovació s'ha aprovat mitjançant un moció d'urgència, que ha comptat amb els vots de Ciutadans, PSOE i Més Madrid. El sí de la formació taronja, que forma part de l'equip de govern municipal, ha sigut determinant perquè la proposta prosperara. 

La postura de Ciutadans tensiona el govern bipartit de José Luis Martínez-Almeida que, com ha recordat aquest dimecres el mateix Ortega Smith, es va configurar gràcies als vots de Vox i necessita la seua formació per a aprovar els pressupostos de 2020. Els comptes públics estan en fase de negociació i es votaran el pròxim mes de desembre. 

Els socialistes van presentar ahir aquesta moció d'urgència, després que dilluns Javier Ortega Smith fera un discurs negacionista de la violència de gènere en l'acte institucional de l'Ajuntament de Madrid pel Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona. L'exposició del líder de Vox va rebre el retret de Nadia Otmani, víctima de la violència masclista. La dona va quedar incapacitada per un tir del seu cunyat.

També et pot interessar

stats