Organitzacions agràries demanen a Puig que defense a Europa els interessos del camp valencià

Consideren que són els grans “sacrificats” pel tractat comercial entre la Unió Europea i els països del Mercosur.

Organitzacions agràries demanen a Puig que defense a Europa els interessos del camp valencià
Organitzacions agràries demanen a Puig que defense a Europa els interessos del camp valencià

El camp valencià ha expressat el malestar pel tractat comercial entre la Unió Europea i els països del Mercosur, per considerar que són els "sacrificats". Per això han demanat al president de la Generalitat, Ximo Puig, que defense a Brussel·les propostes d'equilibri i reciprocitat.

Puig ha iniciat amb representants d'organitzacions agràries una ronda de contactes abans de viatjar a Brussel·les per a reunir-se dijous amb la comissària de Comerç Internacional, Cecilia Malmström, per tal de conéixer de primera mà els detalls de l'acord amb el Mercosur.

 

Els representants de la Unió de Llauradors, AVA, Intercitrus, la Federació de Cooperatives Agroalimentàries i el Comité de Gestió de Cítrics li han transmés la preocupació per les repercussions de l'acord en els cítrics -sobretot sucs-, l'arròs i l'apicultura valencians. A més, consideren que no s'han adoptat les mesures de salvaguarda necessàries.

Puig ha assenyalat que és un "preacord, encara no aprovat pel Parlament Europeu ni pels parlaments nacionals, que hauran de donar el vistiplau". Per això, encara s'està en condicions de "veure si es poden arribar a millorar alguns aspectes". 

D’altra banda, el president de la Generalitat ha encarregat a la Universitat d'Alacant un estudi sobre l'impacte de l'acord per a obtindre un diagnòstic de les conseqüències de l'entrada en vigor d'aquest acord en les relacions comercials de la Comunitat Valenciana. 

Aquest dimarts Puig continuarà la ronda de contactes amb els sindicats CCOO PV i UGT-PV i amb la patronal CEV per a saber com afectarà l'entrada en vigor de l'acord en les relacions comercials de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats