Orengo insisteix que tots els contractes de l'Ajuntament de Gandia són clars i estan fiscalitzats

L'exalcalde de Gandia compareix al Senat durant quasi una hora en una sessió amb contínues interrupcions.

Orengo durant la seua compareixença a la comissió del Senat
Orengo durant la seua compareixença a la comissió del Senat
18 de maig 2018 - 14:50

L'actual assessor del president de la Generalitat i exalcalde de Gandia entre 2003 i 2011, José Manuel Orengo, ha insistit que no hi ha hagut cap contracte durant la seua època com a alcalde de Gandia que no tinguera "la contraprestació clara i fiscalitzada d'un servei " per l'ajuntament. Orengo ha comparegut hui durant quasi una hora en la comissió de finançament dels partits polítics del Senat on ha contestat les preguntes del popular Luis Aznar que li ha recriminat les seues constants interrupcions i comentaris.

Aznar ha centrat el seu interrogatori en la relació entre l'empresa Crespo Gomar i l'Ajuntament de Gandia. El polític popular ha destacat la vinculació de l'agència de comunicació amb el tinent d'alcalde del consistori, ja que el responsable de la primera és el fill del segon. Aznar ha afirmat en diverses ocasions que Crespo Gomar és la finançadora dels socialistes valencians. Per la seua banda, Orengo ha respost que no recordava els contractes sobre els quals preguntava el portaveu popular, però que en portava la documentació i s'ha queixat perquè no ha pogut ensenyar-la. Orengo ha subratllat que, quan era alcalde, Crespo Gomar només va facturar el 10% del que va fer després amb el popular Arturo Torró: "Caldria estendre les sospites a la resta de contractes, cosa que no em sembla decent".

Ha sigut una compareixença amb contínues interrupcions en la qual Aznar ha recriminat en nombroses ocasions a Orengo que s'escudara darrere de la seua "verborrea" per a "rebentar" la compareixença i no contestar les preguntes que se li han formulat. El polític socialista ha protestat perquè no el deixaven ensenyar la documentació que portava ni explicar-se: "Estic en el meu dret a matisar la meua resposta". La presidenta de la comissió, la popular María Rosa Vindel, els ha recriminat les interrupcions contínues i ha cridat l'atenció a l'assessor de Ximo Puig, a qui ha instat a contestar breument les preguntes d'Aznar. La sessió s'ha suspés a les 10.23 hores, una vegada Aznar ha renunciat a continuar.

Després d'Orengo ha comparegut l'històric dirigent socialista Josep Catalunya, que s'encarregava de les finances del partit, i que va ser president de Bancaixa. Cataluña ha explicat que ell va portar els comptes del partit fins al 2004 i que no té res a veure amb el que s'investiga. Tanca la ronda de compareixences l'exsecretari general del PSPV i candidat a la Generalitat durant els anys 2003 i 2007, Joan Ignasi Pla.

També et pot interessar

stats