Orengo es desmarca de les contractacions que s'investiguen en el cas Alqueria

L'exdirigent socialista ha dit al jutge que es van fer després que ell abandonara la Diputació de València.

VÍDEO | Orengo es desmarca de les contractacions que s\'investiguen en el cas Alqueria

Exdirigents del PSPV i persones que han estat vinculades als socialistes valencians i a Compromís han declarat aquest dilluns al jutjat número 9 de València com a testimonis en el marc de la investigació per la presumpta contractació irregular d'alts càrrecs en Divalterra, l'empresa pública de la Diputació de València, en el conegut com a cas Alqueria. L'exportaveu socialista en la Diputació de València, José Manuel Orengo, ha afirmat que les contractacions que ara s'investiguen es van fer després que ell abandonara la corporació provincial.

Les declaracions s'han fet a petició de la defensa de l'expresident de la Diputació i alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, un dels set investigats per la presumpta contractació irregular de set càrrecs directius a Divalterra. El primer a declarar ha sigut Orengo, qui ha assegurat que ell va eixir de la Diputació abans que es feren les contractacions.

A banda d'Orengo, també han comparegut com a testimonis la secretària autonòmica d'Eficiència Energètica, Concha Andrés; el diputat de Compromís Xavier Rius i els exdiputats d'aquesta formació Emili Altur i Josep Bort. Tots s'han desvinculat dels fets investigats.

En el cas Alqueria s'investiga la presumpta contractació irregular a l'empresa pública de la Diputació de València, Divalterra, de set càrrecs directius vinculats al PSPV i Compromís entre els anys 2015 i 2018. A més, un informe de la UDEF constata que van crear un consell de direcció, que no apareixia en els estatuts, i que realitzava les funcions del consell d'administració. En aquest cas estan investigats pels delictes de malversació i prevaricació l'expresident de la Diputació de València i actual alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, i altres sis ex-alts càrrecs de Divalterra.

També et pot interessar

stats