Operació policial contra els CDR a Catalunya

La Fiscalia de l'Audiència Nacional acusa la coordinadora dels CDR de "provocar un clima d'agitació social".

Moment de la detenció de Tamara C. G. a Viladecans (Barcelona)
Moment de la detenció de Tamara C. G. a Viladecans (Barcelona) / Europa Press

La Guàrdia Civil ha arrestat a Viladecans (Barcelona) Tamara C. G., a qui fonts de l'Audiència Nacional consideren la coordinadora dels autoanomenats Comités de Defensa de la República (CDR). Per orde del jutge de reforç del Jutjat d'Instrucció número 6, Diego de Egea. Fonts del tribunal han informat que, durant l'escorcoll del seu domicili, agents de l'institut armat han confiscat documentació relativa a la caserna de la Guàrdia Civil de Barcelona. També li han confiscat cartelleria, una agenda, una memòria externa, un ordinador i telèfons mòbils que la detinguda tenia a sa casa. L'arrestada ha sigut traslladada directament a l'Audiència Nacional, on serà interrogada en el pròxims dies, sense passar per la Comandància de la Guàrdia Civil.

La fiscalia de l'Audiència Nacional la investiga pels delictes de terrorisme i rebel·lió arran dels talls de carreteres i sabotatges als peatges que els autoanomenats CDR van realitzar durant la Setmana Santa a Catalunya. La Fiscalia acusa la dona arrestada d'estar al "capdavant" dels actes que pretenien "provocar un clima d'agitació social". Tamara C. G. va difondre en les xarxes socials un àudio en què explicava accions i estratègies que pensaven realitzar diversos CDR en Setmana Santa en peatges i vies ferroviàries, i no descartava extendre-les a Mercabarna i al port de Barcelona. 

En el marc de l'operació Cadera, la Guàdia Civil busca una segona persona que resideix a Esplugues de Llobregat (Barcelona), relacionada amb els fets investigats, que a hores d'ara no ha pogut ser arrestada. Les dos "haurien desenvolupat activitats de direcció i de coordinació" dels actes "de forma coordinada pels CDR", segons han informat des de l'Audiència Nacional.

En llibertat sis joves detinguts pels Mossos

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts sis joves, que ja han quedat en llibertat, per agredir agents de la policia autonòmica catalana el passat 30 de gener davant del Parlament de Catalunya. Actes dels anomenats Comités de Defensa de la República que es van produir en ser ajornat el plenari d'investidura de Carles Puigdemont.

Segons han informat fonts policials, els sis joves estan acusats de delictes d'atemptat a l'autoritat i desordes públics, i han quedat en llibertat a l'espera que siguen citats pel jutge.

També et pot interessar

stats