Onze municipis de les comarques del nord estaran governades per partits independents

A la comarca dels Ports, cinc formacions independents han rebut més de la meitat dels vots en les eleccions del 26M.

A la comarca dels Ports, cinc formacions independents han rebut més de la meitat dels vots
A la comarca dels Ports, cinc formacions independents han rebut més de la meitat dels vots / À Punt NTC

A les comarques del nord hi ha bastants municipis on les eleccions les han guanyades agrupacions independents de gent jove que no han volgut formar part ni dels vells ni dels nous partits polítics. En general, són ajuntaments menuts on guanya una persona jove, arrelada a la comarca i amb moltes ganes de dinamitzar el municipi.

El gran repte que hauran d’afrontar les noves alcaldesses i alcaldes és l’emigració de la gent jove dels pobles menuts. Per això tots proposen dinamitzar el territori. 

En el cas de la comarca dels Ports, tot i el triomf del PSVP en els comicis municipals del 26 de maig, cinc municipis estaran governades per partits independents. 

És el cas de l'Agrupació d'Electors d'Herbers, la Unió per la Todolella, La Mata Parlem, Viu Villores i l’Agrupació per Cinctorres, que governaran als seus municipis amb el suport de més de la meitat dels votants. 

Aquests no són els únics partits independents que governaran als municipis de les comarques del nord. A Benafer i Navaixes, a l’Alt Palància, han obtingut la majoria absoluta les candidatures d’Amics de Benafer i d’Alternativa per Navaixes. 

A la Plana Alta, a les Coves de Vinromà i Vilanova d’Alcolea, els partits de Més per les Coves de Vinromà i de l’Agrupació Vilanovina Independent han aconseguit més vots que el PSPV i el PP. Hi podran governar amb el suport majoritari dels votants. Pel que fa a l’Alt Millars, la Pobla d’Arenós també estarà governada per majoria absoluta per la formació Agrupació Electoral de la Pobla-Los Calpes-La Monzona-Los Cantos (AEPCMC), que desbanca el Partit Popular i el deixa amb tan sols un regidor. 

Però el partit independent que ha rebut més de vots es troba a Nules, a la Plana Baixa. Centrats en Nules, tot i que no ha aconseguit la majoria absoluta, ha sigut el més votat per l’electorat amb sis regidors i regidores. És previsible que el cap de llista, David García, siga el futur alcalde. 

També et pot interessar

stats