Oltra: "El valor més important que hem aportat és la lleialtat"

La líder de Compromís destaca que els dos grans reptes són la lluita contra l'emergència climàtica i les desigualtats entre les persones.

VÍDEO | Oltra: \"El valor més important que hem aportat és la lleialtat\"

La diputada de Compromís, Mónica Oltra, ha començat el seu discurs agraint a les persones "que volen posar en el centre a les persones, i això és el Botànic II". Per "als que consideren que el treball és un espectacle", en referència a les negociacions de govern, ha dit que "calen hores per a compartir i saber que tots podrem aprendre de l'altre". Així, ha recordat que la ciutadania ha dit que no vol majories absolutes i poders despòtics. "Els acords es fan de manera transparent i no amagats en un hotel".

Oltra ha destacat que els sis eixos de treball i els 132 objectius del pacte de govern "comporten el futur pel qual transitarà la política els pròxims quatre anys". La líder de Compromís ha destacat que la humanitat s'enfronta a dos grans reptes: la lluita contra l'emergència climàtica i el col·lapse ecològic, "que està hipotecant el futur"; i la lluita contra les desigualtats entre les persones.

Uns eixos que passen per la innovació com valor afegit per a crear ocupació, així com posar l'accent en el desenvolupament econòmic al servei de les persones. Un dels reptes, ha dit, és la "lluita contra les desigualtats i el capitalisme salvatge, que no crea justícia social ni procura qualitat de vida a la gent".

D'altra banda, la diputada de Compromís ha dit que volen que els serveis públics es garantisquen a través d'una eficient gestió pública. I un altre pilar, que "la vivenda siga un dret i no una eina d'especulació", ha desitjat Oltra.

Oltra: "Volem una política que lluite contra la violència de gènere

La líder de Compromís ha anat enumerant les guies que marcaran les polítiques de govern, com ara una sanitat inclusiva i universal, una administració participativa i transparent, un territori compartit i una política que lluite contra la violència de gènere i "no una que minimitze que hi ha mil dones assassinades des de 2003". Per a Oltra es tracta "d'una qüestió social" que afecta tota la societat i ha recordat el pacte valencià contra la violencia masclista.

Un altre assumpte és el finançament. Oltra li ha dit a Puig que li recordaran que governe qui governe "hem de seguir defensant els drets del valencians de no ser ciutadans de segona", amb una política de finançament just i unes inversions "d'acord amb el nostre pes poblacional". 

Oltra ha dit que s'hauria de patentar la idea del mestissatge. "La pluralitat és per a nosaltres una riquesa, dos, tres o quatre partits, però un govern. I ho hem portat a la pràctica". Així, al seu juí, el valor més important que ha aportat Compromís "és la lleialtat".

Puig ha agraït a Oltra el treball a favor del poble valencià

 

El president en funcions de la Generalitat, Ximo Puig ha agraït a Mónica Oltra el treball a favor del poble valencià i li dedica un probervi africà: “Si vols arribar ràpid, camina a soles; si vols arribar lluny, camina acompanyat” en clara al·lusió al seu soci de govern.

El president de les Corts, Enric Morera, suspén el ple d'investidura, que es reprén a les 16:00 h i convoca una junta de síndics per a resoldre assumptes parlamentaris.

També et pot interessar

stats