Oltra: "Tot el món serà benvingut, però quan puga ser"

La vicepresidenta del Consell defensa el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana per les dades "inapel·lables" de contagis.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra

"Són els pressupostos que necessitem en un moment de pandèmia, que fan front a l'emergència sanitària i que blinden l'escut social". Així s'ha manifestat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, a propòsit dels nous comptes aprovats pel govern valencià aquest divendres i que, en les seues paraules, han de portar la Comunitat Valenciana "a eixir amb pas fort en la reconstrucció".

En la roda de premsa posterior al ple del Consell, Oltra ha defensat el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana, que ha entrat en vigor aquest migdia, ja que "les dades són inapel·lables". En aquest sentit, en vista a l'augment de contagis per coronavirus, ha afirmat: "No ens acostumarem ni ens resignarem al fet que cada setmana hi haja l'equivalent a persones mortes com si caiguera un avió. És inassumible", i ha afegit que "tot el món serà benvingut, però quan puga ser".

En preguntar-li per les declaracions del president Ximo Puig en què va apuntar "la indecisió d'alguns governs" a l'hora de prendre mesures per a frenar l'expansió de la pandèmia, la portaveu del Consell ha assenyalat: "Nosaltres ens centrem en la nostra comunitat; inquiets hauran d'estar els ciutadans de les comunitats autònomes que no estan actuant a l'altura de les circumstàncies". Sobre que el govern espanyol haja permés que la Comunitat de Madrid tanque perimetralment el territori només els dies de pont, la vicepresidenta ha assegurat que "cadascú haurà de respondre a les seues decisions i a les conseqüències que aquestes tenen".

També et pot interessar

stats