Oltra suggereix a l’Imserso que transferisca la gestió de la seua activitat a les comunitats autònomes

La vicepresidenta del Consell en funcions considera que un Imserso autonòmic seria “ineficaç”.

Mónica Oltra considera que un Imserso autonòmic seria “ineficaç"
Mónica Oltra considera que un Imserso autonòmic seria “ineficaç" / À Punt NTC

La portaveu del Consell en funcions, Mónica Oltra, ha rebutjat aquest divendres la creació d’un “Imserso autonòmic” per considerar “ineficaç” duplicar-ne l’activitat. Oltra ha plantejat que la situació es podria solucionar si l’Institut de Majors i Serveis Socials transferira l’organització dels viatges a les comunitats autònomes, que “tenen les competències en temes socials i són les que millor coneixen els preus als seus territoris”.

Amb aquest plantejament, les comunitats serien les que gestionarien l’intercanvi de viatges perquè les persones majors pogueren “eixir del territori” utilitzant les plataformes de coordinació entre territoris que existeixen. A més, ha destacat que les comunitats són les que “millor coneixen els preus” de les seues autonomies i quins són els llocs més “desconeguts” de la seua geografia que seria interessant potenciar.

Oltra ha remarcat la importància dels programes de l’Imserso per al sector turístic, sobretot perquè permet la desestacionalització “del sector” i “aprofitar les infraestructures fora de la temporada alta”. La vicepresidenta del Govern en funcions ha recalcat que per a ella allò primordial dels viatges de l’Imserso és que permeten viatjar a persones que duna altra manera no podrien fer-ho i fomenta “un envelliment actiu i disfrutar d’activitats que quan treballaven no podien fer”.

També et pot interessar

stats