Oltra: "Som l'única força que ha encarat les negociacions des de la generositat"

Cantó confirma el vot en contra de Ciutadans a Puig, mentre que Unides Podem no garanteix encara el seu vot en la investidura.

La coportaveu de Compromís Mónica Oltra i el síndic de la formació Fran Ferri amb el president de les Corts, Enric Morera

La coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha afirmat que van a contribuir a fer que "el dia 12 la investidura isca bé",  després de reunir-se amb el president de la cambra, Enric Morera, dins de la ronda de consultes que el màxim responsable de la institució manté amb els portaveus parlamentaris de cara a la investidura d'aquest dimecres. 

Segons ha explicat, les negociacions avancen "a bon ritme, primer parlar de què, després del com i per últim del qui. I som optimismes".  El que va funcionar en el 2015 també ha de funcionar el 2019, segons Oltra, que ha destacat que Compromís ha demostrat que és l'única força política que ha encarat "les negociacions des de la generositat".

Mata: "El PSPV quan és generós ho calla" 

El síndic socialista, Manolo Mata, ha mostrat un moderat optimisme que les negociacions del nou pacte del Botànic arriben a bon port. L'estructura del nou Consell tripartit està "molt encarrilada", segons ha destacat. No obstant això,  ha assenyalat que en aquestes negociacions cal gestionar la complexitat en la qual els ha posat l'electorat perquè "estem executant l'anunci d'Ikea, on en caben dos en caben tres". 

Mata ha explicat que hi haurà "12 conselleries i un president amb competències o sense", una cosa encara no decidida. Augmenta el nombre de conselleries, ha afegit el síndic socialista, perquè "la realitat del 2015 no és la del 2019, hem de donar respostes a noves realitats com el canvi climàtic". D'altra banda, ha respost a Oltra, i ha afirmat que el PSPV quan és generós "ho calla".

Finalment, el síndic socialista ha avançat que aquesta vesprada el PSPV farà la convocatòria de donar suport als acords parlamentaris i que el marc en el qual treballen és que demà els líders dels tres partits firmen l'acord programàtic i el dimecres es faça la investidura. També ha confirmat que diumenge tindrà lloc la presa de possessió.

Unides Podem no garanteix encara el seu vot en la investidura però és "optimista"

Per la seua banda, el síndic d'Unides Podem a les Corts, Rubén Martínez Dalmau, ha assegurat no poder garantir encara el vot favorable del seu grup a la investidura de Ximo Puig com a president de la Generalitat perquè encara no s'ha tancat la negociació del nou pacte del Botànic, però s'ha mostrat "optimista".

Dalmau ha afirmat que el vot favorable del seu grup dependrà que el programa que isca de la negociació siga "de transformació i equilibrat per a anar avant" i que hi haja un govern "proporcional i adequat a les necessitats de la Comunitat Valenciana".

Segons ha explicat, les diferents forces del pacte han de ser proporcionals. "Unides Podem no pot estar més representat que la resta però tampoc menys representat", ha manifestat. Així, ha defensat que Unides Podem és "un espai comú" pel que, al seu judici, Esquerra Unida "ha de sentir-se còmoda en aquest espai comú".

Cantó confirma el vot en contra de Ciutadans a Puig

Ciutadans ha reforçat la seua idea de votar en contra de la investidura de Ximo Puig com a president de la Generalitat Valenciana. El síndic a les Corts, Toni Cantó, ha assegurat que "el no a Ximo Puig" el tenien clar des de fa temps, però ara "es veu reforçat en veure el lamentable espectacle del repartiment del botí del Botànic" per part dels tres socis, el PSPV-PSOE, Compromís i Unides Podem-Esquerra Unida, que han decidit incrementar el nombre de conselleries actuals.

"Estem en el màgic número de tretze, si comptem Presidència", ha destacat Cantó, que augura que aquest número portarà "molt mals presagis" per a una Comunitat Valenciana que, segons ha dit, "ha viscut moltes dificultats a causa d'aquest govern del Botànic i serà pitjor amb aquest afegit desastrós de Podem a la mescla com a additiu".

També et pot interessar

stats