Oltra sol·licita que es negocie l'exportació del caqui a la Xina

El país asiàtic és el màxim consumidor mundial d'aquest producte.

La vicepresidenta Mónica Oltra i el conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent, durant el viatge a la Xina
La vicepresidenta Mónica Oltra i el conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent, durant el viatge a la Xina / @GVAportaveu

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha sol·licitat al govern d'Espanya, a través de la seua ambaixada a Pequín, que negocie el protocol d'exportació del caqui de la Comunitat Valenciana amb la Xina, ja que la potència asiàtica és el màxim consumidor mundial de caquis.

Oltra ha destacat que es tracta d'un producte que no tindria competència per l'època de l'any en què es recol·lecta, quan la del mateix país ja s'ha acabat. A més, assegura que es tracta d'una fruita prèmium pel seu calibre, sucre, sabor, fermesa i color.

La vicepresidenta confia també en la fortalesa de la Comunitat Valenciana en aquest mercat, ja que s'estima que en 2020 es podria arribar a una producció de 500.000 i 620.000 tones, segons els productors. De fet, València concentra quasi el 90 per cent de la producció de caqui a Espanya gràcies al fet que és un sector organitzat amb "control i registre de les condicions".

També et pot interessar

stats