Oltra retrau a Vox les seues intervencions "LGTBIfòbiques"

La consellera també anuncia la posada en marxa, a final de mes, del Consell Valencià LGTBI que preveu la llei, i que elaborarà un estudi anual sobre la situació de la comunitat

Oltra, aquest dijous, a les Corts
Oltra, aquest dijous, a les Corts / Rober Solsona (Europa Press)

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha retret, durant la sessió de control al Consell aquest dijous a les Corts, a la diputada de Vox Ángeles Criado la seua "reincidència" per fer "cinc preguntes seguides" de caràcter "LGTBIfòbic": "De les últimes 10 preguntes, la meitat han sigut LGTBIfòbiques", ha denunciat Oltra.

Així s'ha pronunciat la també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives en resposta a Criado, que l'ha interpel·lada sobre la "identitat de gènere" i les teràpies de conversió i l'ha criticada per "prohibir l'atenció psicològica".

D'altra banda, Oltra també ha respost al diputat de Compromís Silverio Tena sobre l'aplicació de les lleis trans i LGTBI. Respecte a aquesta última, ha avançat que està previst posar en marxa a final de mes el Consell Valencià LGTBI que preveu la llei, i que elaborarà un estudi anual sobre la situació de la comunitat. La consellera ha relatat també totes les accions que han desenvolupat en el marc d'aquestes lleis, que es van aprovar la legislatura passada, i ha urgit que es desenvolupen en l'àmbit estatal.

També et pot interessar

stats