Oltra retrau en Twitter a Puig la presentació d'un pla sense consensuar en el si del Consell

Per segona vegada en aquest novembre la vicepresidenta del Consell lamenta públicament la falta de diàleg en el Botànic.

Ximo Puig i Mònica Oltra en una sessió de les Corts
Ximo Puig i Mònica Oltra en una sessió de les Corts / Efe

Nou episodi públic que posa de manifest la distància entre dos dels socis del govern del Botànic. La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha publicat un missatge en Twitter en què lamenta que l'estratègia valenciana per a la recuperació, presentada aquest mateix dimarts pel president Ximo Puig en un acte a la Ciutat de les Arts i les Ciències, siga un document del Consell quan no s’ha pactat dins l'equip de govern. "El que s'ha presentat hui és un document de treball de l'IVIE no cap estratègia valenciana de recuperació que òbviament haurà de ser dialogada i consensuada al Consell. Crec que en la comunicació política s'ha de ser precís per respecte a la ciutadania", ha remarcat Oltra en la xarxa social.

És la segona vegada en les últimes setmanes que la vicepresidenta del Consell critica la falta de comunicació en el si del govern i la distància entre ella i el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Tuit de la Generalitat al que reacciona Oltra

L’11 de novembre passat, Oltra va demanar en declaracions en Les notícies del matí d'À Punt Mèdia a Puig més diàleg per a fer front a les decisions del dia a dia del Botànic. Oltra creu necessària una “reivindicació de la cultura del Botànic” perquè és “una qüestió de cultura democràtica”. Aquest dimarts ha incidit en la mateixa línia en un tuit que evidencia malestar en la presentació que ha organitzat la Generalitat fa poques hores.

Crítiques del PP i Ciutadans

Les reaccions de l'oposició política a les Corts no s'han fet esperar. La secretària general del PP Eva Ortiz, ha assenyalat que l'estratègia valenciana de recuperació presentada aquest dimarts "és un altre 'Ximofake', una estafa als valencians que ja no es creuen res del que diga Puig amb els seus Ximoanuncis, ni tan sols la seua vicepresidenta Oltra".

I el síndic de Ciutadans, Toni Cantó, ha criticat les discrepàncies. "En el Botànic la festa no acaba mai. És un espectacle lamentable veure com es barallen entre si els membres del tripartit. Els valencians no s'ho mereixen", ha assenyalat Cantó en xarxes socials.

També et pot interessar

stats