Oltra replica a l’Ajuntament d’Alacant que tarda “el doble del que marca la llei” a tramitar la renda d’inclusió

El consistori havia criticat que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives té bloquejats més de 1.100 expedients.

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra
La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra / À Punt NTC.

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha replicat a l’Ajuntament d’Alacant que tarden 6,2 mesos de mitjana a tramitar les sol·licituds de la renda valenciana d’inclusió. Això és “més del doble dels tres mesos que marca la llei”, mentre que, diu Oltra, la Generalitat les resol en vora dos mesos.

La consellera ha respost així en la roda de premsa després del ple del Consell, que ha tingut lloc aquest divendres a Alacant, sobre la crítica del consistori que Igualtat té bloquejats més de 1.100 expedients de famílies que van demanar la renda.

Després de remarcar que poden fer “les declaracions que vulguen”, Oltra ha posat l’accent en el fet que “les xifres són les que són”. A més, ha ressaltat el finançament del Consell a l’Ajuntament d’Alacant per als equips de serveis socials, que ha passat “dels 389.000 euros als tres milions actuals”, des de l’inici de la legislatura passada.

També et pot interessar

stats