Oltra, partidària de "mesures més estrictes" per a frenar la Covid-19

La vicepresidenta del Consell considera que cal "pegar-li una volta" a les restriccions als "espais socials" com han fet altres països.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i consellera d'Igualtat, durant la seua intervenció
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i consellera d'Igualtat, durant la seua intervenció / À Punt NTC

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, s'ha mostrat partidària de "mesures més estrictes" contra la Covid-19 a la Comunitat Valenciana, com ja han començat a aplicar altres països europeus, per l'empitjorament de la situació epidemiològica.

Considera necessari mantindre les escoles obertes i tindre una "certa normalitat" però pensa que cal "pegar-li una volta" als espais socials, perquè són els llocs on el "virus es propaga". Tot i que no ha especificat les mesures, apel·la a les noves restriccions que han recuperat altres països europeus. "Si mirem els països del nostre entorn, ja tenim una pista per on ha d'anar la qüestió", va dir durant una intervenció a preguntes dels periodistes després de reunir-se amb l'alcalde de València, Joan Ribó.

Abans havia mencionat Alemanya, França i Bèlgica, països aquests dos últims on, per exemple, s'ha ordenat el tancament dels comerços no essencials fins desembre.

Les manifestacions d'Oltra, a preguntes dels periodistes, divergeixen lleugerament de les que el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet poc abans, quan ha anunciat una pròrroga del tancament perimetral. Puig ha descartat el confinament domiciliari perquè considera que ara mateix podria resultar contraproduent per a la ciutadania. I ha descartat noves mesures fins que no es veja com han funcionat les que ja s'han posat en marxa en els últims dies, com ara el toc de queda.

Com ja ha fet en altres ocasions en els últims dies, Oltra ha qüestionat "la falsa dicotomia entre salut i economia". "Hem de salvaguardar la salut i la vida o no salvarem una altra cosa" ha explicat la vicepresidenta, què fa uns dies va criticar les pressions de diferents sectors per a "salvar el Nadal". "Salvar el Nadal és que estiga tot el món en la taula, encara que no estiguem en la mateixa taula; ja vindran altres festes de Nadal", ha dit la consellera d'Igualtat.

També et pot interessar

stats