Oltra: "L'experiència valenciana demostra que un govern plural és estable"

L'oposició augura una legislatura "de poltrones"

VÍDEO | Oltra: \"L\'experiència valenciana demostra que un govern plural és estable\"

Ximo Puig ha pres possessió del càrrec de president de la Generalitat a les Corts en un acte que ha tingut entre els convidats els ministres de Foment i Agricultura, José Luis Ábalos i Luis Planas, o el diputat de Podem Pablo Echenique, i en què ha estat acompanyat dels seus socis de govern, la líder de Compromís, Mónica Oltra, i el d'Unides Podem, Rubén M. Dalmau.

A l'entrada de les Corts, abans d'un dels passos imprescindibles perquè comence a caminar la legislatura, Oltra ha celebrat la reedició del pacte del Botànic, que ha permés que Puig inicie un segon mandat. També ha assegurat que l'experiència valenciana demostra que "un govern plural és estable" i "una fórmula d'èxit". Amb vista a la futura composició del govern espanyol, ha afirmat: "Li diria a Pedro Sánchez que es mire en l'espill de la Comunitat Valenciana". 

Per la seua part, Martínez Dalmau, que ocuparà en el nou Consell una vicepresidència segona, ha expressat el desig que "siguen els quatre anys més importants de la història política valenciana" i ha valorat l'aposta per un govern que ha qualificat de "fort, d'esquerres i amb la capacitat de mantindre l'estabilitat durant quatre anys".

Bonig augura un legislatura "de butaques"

La presidenta del PP de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, una de les assistents a l'acte, ha manifestat que espera una legislatura "pròspera i d'amplis consensos", encara que preveu "que serà un mandat de poltrones", amb una "sobrecàrrega de l'administració en detriment dels serveis públics".

Tant la líder popular com el síndic de Ciutadans, Toni Cantó, han reiterat les seues crítiques que la presa de possessió del president tinga lloc en diumenge, perquè consideren que és un malbaratament de recursos. 

Iceta veu en el Botànic un model d'inspiració

A l'entrada de les Corts, el líder dels socialistes catalans, Miquel  Iceta, ha afirmat que "el pacte a la valenciana és pròpiament valencià" i "pot ser una font d'inspiració, però no es poden replicar les condicions", ha afirmat quan li han preguntat per la possibilitat de traslladar el model a la resta de l'Estat.

Per la seua part, el líder del PSOE a Madrid, Ángel Gabilondo, ha posat en valor el model del govern valencià i ha ressaltat que creu en un "un model de societat de progrés, de reforma, de transformació social, d'estar prop dels problemes dels ciutadans". Amb tot, Gabilondo ha afirmat que els pactes no són exportables.

També et pot interessar

stats