Oltra: "El finançament és l'oxigen que necessiten els nostres comptes"

La vicepresidenta evita ampliar la polèmica amb el PSPV en relació amb decisions sobre l'Hospital de Torrevella

Oltra, aquest dilluns, en la roda de premsa posterior al Ple del Consell extraodinari
Oltra, aquest dilluns, en la roda de premsa posterior al ple extraordinari del Consell / À Punt NTC

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha defensat aquest dilluns la reforma del finançament, una reclamació que "segueix ahí" i ha incidit que és "l'oxigen que necessiten els nostres comptes i els serveis" dirigits als ciutadans de la Comunitat Valenciana. Oltra ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa posterior al ple del Consell, on ha recordat que el Congrés dels Diputats té un compromís per a enguany i que és un tema prioritari per al territori valencià. "És un tema troncal", ha emfatitzat.

"Tots coneixem el senyor Mata i la seua vehemència"

Preguntada per les declaracions de Manolo Mata, síndic portaveu del PSPV a les Corts, que fa uns dies va acusar la vicepresidenta de trencar les regles del joc per haver-se reunit amb els sindicats sanitaris (responsabilitat de la conselleria d'Ana Barceló), Oltra ha dit que la seua trajectòria està molt marcada per la lleialtat. "És un valor que em defineix, en qualsevol cas tots coneixem el senyor Mata i la seua vehemència al defensar les coses. Però no entraré a valorar les seues declaracions", ha resumit.

D'altra banda, Oltra ha defensat el pas donat per la Generalitat en l'Hospital de Torrevella. Gestió que la Generalitat ha assumit directament en comptes de crear una empresa pública com inicialment estava anunciat. Oltra ha evitat cap polèmica i ha deixat clar que l'important és que l'hospital estiga en mans públiques i que els ciutadans de la Comunitat Valenciana seran els beneficiats. "És mèrit del conjunt del Consell", ha resumit la vicepresidenta.

Durant la seua compareixença, Oltra ha justificat la gestió pública a l'Hospital de La Ribera. "Ací el primer objectiu és la qualitat assistencial i a això ens dediquem", ha dit.

També et pot interessar

stats