Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Oltra explicarà en el pròxim ple de les Corts l'actuació d'Igualtat en el cas del seu exmarit

Va demanar comparéixer després de fer-se pública la sentència que condemna a cinc anys de presó aquest educador per l'abús d'una menor en un centre públic

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra

La consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, compareixerà en el pròxim ple de les Corts per a donar explicacions sobre el cas d'abusos a una menor tutelada en un centre públic. Així ho han confirmat els diferents grups polítics en la roda de premsa posterior a la junta de síndics, que han inclòs aquest punt en el pròxim plenari. Oltra va demanar comparéixer en les Corts després publicar-se la sentència que condemna a cinc anys de presó aquest educador, exmarit seu, per l'abús a una menor en un centre públic.

La sentència de la sala segona de l'Audiència Provincial de València va condemnar l'educador social per abusos sexuals a aquesta menor tutelada per la Generalitat i acollida en un centre de València, entre els anys 2016 i 2017, quan l'adolescent tenia 14 anys.

Per això, en un vídeo publicat després de saber-se la sentència, Oltra va demanar comparéixer en les Corts per a "donar totes les explicacions" sobre l'actuació de la Conselleria i la seua pròpia: "També serà una ocasió per a comprovar si el vertader interés dels partits polítics, dels diputats i les diputades i també l'interés mediàtic és sobre la víctima, els fets i la sentència o per a culpabilitzar-me a mi d'alguna cosa que no he fet jo, culpabilitzar-me per extensió", va argumentar la també vicepresidenta primera del Consell.

Els grups parlamentaris del PP i Vox a les Corts, per la seua banda, demanaren al president de la Generalitat, Ximo Puig, que exigisca "responsabilitats polítiques" a la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat.