Oltra diu que el Consell compleix amb el protocol d'erradicació de la xilel·la

AVA-Asaja ha amenaçat amb presentar una denúncia contra l'actuació de la Conselleria respecte a aquesta plaga.

Oltra diu que el Consell compleix amb el protocol d\'erradicació de la xilel·la
Oltra diu que el Consell compleix amb el protocol d'erradicació de la xilel·la

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha assegurat que la Conselleria d'Agricultura que dirigeix Mireia Mollà està complint amb el pla d'erradicació de la Xylella fastidiosa auditat per la Unió Europea.

Per això, s’ha mostrat sorpresa davant les crítiques de l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja), que apuntava que no s'està aplicant el protocol establit i lamentava "mala planificació".

Oltra ha dit que AVA-Asaja forma part de la Comissió de Seguiment del pla d'erradicació de la xilel·la, de manera que està "permanentment al dia de les actuacions que s'estan duent a terme".

Així mateix, ha recordat que el pla d'erradicació de la xilel·la està auditat per la Unió Europea, per la qual cosa "si hi haguera un hipotètic incompliment, les primeres a intervindre i assenyalar incompliment serien les institucions europees".

L'organització agrària ha acusat Mollà de no haver respost bé a aquesta plaga i ha avançat que "potser es presente alguna denúncia contra l'actuació de la Conselleria".

També et pot interessar

stats