Oltra demana serenitat i no "tirar gasolina" al conflicte a Catalunya

La vicepresidenta del Consell afirma que, per "obligació institucional", ha d'haver-hi diàleg entre Sánchez i Torra.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha afirmat que, en el conflicte català, hi ha dos "agents principals": el Govern d'Espanya i el de Catalunya. Considera que la resta hauria d'afavorir "un clima de serenitat que permeta una solució política, i no tirar gasolina". 

En un desdejuni informatiu, Oltra ha lamentat que hi haja actors polítics que "es troben còmodes en la situació de confrontació" i ha demanat "posar un poc de silenci". "Hi ha gent amb massa agressivitat i massa violència verbal, i això també és preocupant", ha manifestat la líder de Compromís. Ha afegit que demanar que es complisquen les penes fins a l'últim dia "no és molt constitucional" i suposa plantejar un dret penal "venjatiu".

Pel que fa a les relacions entre l'executiu central i el govern català, Oltra ha asseverat que "l'obligació institucional" és que hi haja diàleg i comunicació. "Si la política renuncia a la paraula, deixa de ser política útil", ha dit la vicepresidenta, que ha condemnat la violència viscuda a Catalunya després de la sentència del procés.

També et pot interessar

stats