Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Oltra demana a Puig diàleg i que torne a la via del Botànic

30 min.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha demanat al president del Consell, Ximo Puig, més diàleg per a fer front a les decisions del dia a dia del Botànic. Oltra creu necessària una “reivindicació de la cultura del Botànic” perquè és “una qüestió de cultura democràtica”.

La vicepresidenta ha fet aquestes declaracions en Les notícies del matí d'À Punt Mèdia, on ha volgut referir-se a les desavinences que han mantingut els dos màxims mandataris del govern valencià respecte a la gestió de la pandèmia i de les mesures que cal adoptar per a fer front al coronavirus. Sobre aquest tema, ha criticat que Puig haja pres decisions de manera unilateral sense consultar a la resta del Consell.

Oltra ha defensat que “fan falta mesures més contundents” perquè estem en una situació de contagi comunitari en què s'ha perdut la traçabilitat del virus i en què hi ha una pressió creixent del sistema sanitari. A més, assegura que s'ha d'actuar sobre els espais de sociabilitat, context en el qual s'expandeix més el virus, perquè únicament d'aquesta forma es podrà protegir altres aspectes de la societat, com són el treball o l'educació.

Sobre el tema de les errades en els pressupostos de la Generalitat, la vicepresidenta ha explicat que simplement va ser una errada que ja està parlada i quasi solucionada amb el conseller d'Hisenda; i que les úniques que queden pendents s'arreglaran en el primer trimestre de 2021 a través d'esmenes.

Un altre dels temes que han estat sobre la taula en els últims dies són les reunions de Ximo Puig amb el president de Ciutadans, Toni Cantó. En aquest sentit, Oltra considera positiu, en un govern de coalició, continuar “eixamplant les majories”. No obstant això, creu que primer “cal cuidar la majoria botànica que és la que, a la fi, li dona la investidura al president, i després eixamplar majories”.

Finalment, a la pregunta de si ha mantingut alguna conversa amb el president del Consell per a tractar tots els problemes existents en el si del govern, Oltra ha aclarit que, de moment, no ha tingut l'ocasió de parlar amb ell, però que espera fer-ho al més prompte possible.

Contingut no disponible
stats