Oltra demana que la pandèmia no paralitze la reforma del finançament

"Un govern que se situa en la feminitat i el feminisme pot fer més d'una cosa alhora", ha dit.

Oltra, portaveu del Consell
Mónica Oltra compareix com a portaveu del Consell en una imatge d'arxiu / GVA

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha demanat que la pandèmia pel coronavirus no paralitze la reforma del sistema de finançament: "Un govern que se situa en la feminitat i el feminisme pot fer més d'una cosa alhora. Uns poden gestionar la pandèmia i altres resoldre el sistema de finançament caducat".

Oltra s'ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada per la seua opinió després de la reunió entre el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, i el compromís d'agilitar el finançament però sense entrar a parlar de terminis.

Sobre aquest tema, Oltra ha reiterat: "Estem davant un sistema de finançament caducat des de 2014. S'ha passat l'arròs i la societat reclama un tracte just i constitucional". Segons Oltra, la pandèmia no pot continuar parant alguna cosa que és una necessitat per a la Comunitat, "perquè els valencians tinguen igualtat d'oportunitats i de tracte respecte a altres territoris d'Espanya".

Preguntada per si per part del Consell no es pot fer res més per a aconseguir-ne la reforma, Oltra ha manifestat que poden continuar pressionant i recordant la qüestió. En aquesta línia, ha afirmat que "pot ser que representants valencians al Congrés o al Senat puguen plantejar accions conjuntes per a accelerar el nou sistema de finançament. La política va més enllà dels governs", ha asseverat.

També et pot interessar

stats