Oltra demana que l'ampliació del port de València "no frene el progrés" econòmic i mediambiental

La vicepresidenta del Consell ha dit que "és fonamentalment preservar el medi ambient i la salut pública".

Mónica Oltra demana que l'ampliació del port de València "no frene el progrés" econòmic i mediambiental
Mónica Oltra demana que l'ampliació del port de València "no frene el progrés" econòmic i mediambiental / À Punt NTC

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha defensat que l'ampliació nord del port de València no ha de frenar el progrés econòmic i mediambiental. "En l'equilibri ens trobarem", ha subratllat.

Després que la consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà, va anunciar que enviaria una carta a la ministra Teresa Ribera per a una nova declaració d'impacte ambiental del projecte, Oltra ha assegurat que totes les parts estan d'acord que el progrés no s'ha de frenar, però ha cridat a "apuntar i encertar molt bé per a definir què és el progrés". "El progrés és, fonamentalment, preservar el medi ambient i la salut pública", ha dit. 

Respecte de la petició al govern central, la vicepresidenta de l'executiu valencià ha assenyalat que la Generalitat es manté a l'espera i ha afirmat que l'objectiu del Consell és que la nova declaració tinga en compte el canvi en la dinàmica litoral, els possibles efectes del projecte de l'Autoritat Portuària de València a Pinedo, el Saler i l'Albufera o les modificacions del paisatge a la Malva-rosa de València.

També et pot interessar

stats