Oltra defensa esperar al pronunciament del fiscal sobre el processament de Trenzano

S'acusa el director general de Política Lingüística de presumpta falsedat documental.

La vicepresidenta primera del Consell, Mónica Oltra, en una roda de premsa posterior al Ple del Consell
La vicepresidenta primera del Consell, Mónica Oltra, en una roda de premsa posterior al Ple del Consell / Europa Press

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha instat aquest divendres a esperar al que diga la Fiscalia sobre el processament del director general de Política Lingüística de la Generalitat, Rubén Trenzano. El jutjat l'ha processat perquè considera que hi ha indicis de falta de veracitat en un document datat el 2018 en què l'alt càrrec va assegurar que s'havien fiscalitzat les ajudes al valencià concedides el 2015 i el 2016 a dues empreses vinculades a Francis Puig, germà del president de la Generalitat.

Oltra ha indicat que el jutge ja va arxivar aquest cas en una ocasió, amb el mateix criteri que el ministeri fiscal, per la qual cosa és "molt rellevant" el que hagen de dir en aquest moment. "No és el mateix que la Fiscalia acuse que un partit polític siga l'únic que planteja l'acusació", ha argumentat la líder de Compromís, partit al qual també pertany Trenzano.

Preguntada per si s'ha d'exigir la destitució del director general, la vicepresidenta de la Generalitat ha recordat que aquest processament és fruit d'una denúncia del PP i ha insistit que "les línies roges del Consell estan en el seu codi ètic i de bon govern, escrites".

També et pot interessar

stats