Oltra defén el trasllat dels menors de Sogorb

La vicepresidenta primera del Consell assegura que hui hauria fet el mateix.

Oltra defén el trasllat dels menors de Sogorb
Oltra defén el trasllat dels menors de Sogorb

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha defés el trasllat de 18 menors del centre La Resurrección de Sogorb al maig de 2017. “Hui hauria fet exactament el mateix després de les coses tan terrorífiques que apuntava l’informe de la Inspecció de Serveis”, ha dit.

Oltra ha fet aquestes declaracions després que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana anul·lara la decisió de la Conselleria de traslladar els menors a un altre centre de la província.

El Tribunal ha estimat el recurs interposat per la Congregació de les Germanes Terciàries Caputxines de la Sagrada Família, que gestiona el centre. Així, assenyala que la decisió de reubicar els menors es va formalitzar sense cap “procediment administratiu previ” i “es va privar la part actora de tota possibilitat de defensa”.

Oltra ha defés que el seu departament va reaccionar davant del contingut de l’informe d’Inspecció “al marge de qüestions formalistes d’un procediment administratiu, que és el que ha entrat a valorar aquesta sentència”.

A més, ha recordat que l’informe també assenyalava que “als xiquets, els donaven menjar en mal estat o caducat, els portaven a pidolar al supermercat perquè els donaren el menjar que rebutjava” o que els castigaven amb “dutxes fredes en ple hivern” o “sense menjar”.

També et pot interessar

stats