Oltra i Dalmau, disposats a reeditar el pacte del Botànic

La cap de llista de Ciutadans a les Corts per Castelló, Merche Ventura, ha assegurat que la seua formació serà el “vertader líder” de l’oposició.

Oltra i Dalmau, disposats a reeditar el pacte del Botànic
Oltra i Dalmau, disposats a reeditar el pacte del Botànic

L'executiva de Compromís s'ha reunit aquesta vesprada a la seu de la plaça del Pilar de València per a valorar el resultat de les eleccions. La candidata a presidir la Generalitat per aquesta formació, Mónica Oltra, ha tornat a agrair la participació de la ciutadania en les eleccions. Oltra ha posat en valor el suport que han rebut en les urnes les polítiques socials que han dut a terme en els últims quatre anys i que permetran reeditar el pacte del Botànic.

De fet, Oltra ha recordat que, d'acord amb els resultats aconseguits ahir, "l'única possibilitat númerica que hi ha per a constituir govern" és sumar els escons aconseguits pel Partit Socialista, Compromís i Unides Podem. La líder de Compromís ha remarcat que un nou pacte del Botànic permetrà aprofundir "en eixes polítiques que han posat les persones en el centre". 

Martínez Dalmau insisteix que Podem formarà part del govern autonòmic

Sobre la possibilitat de reeditar l'acord del Botànic, el candidat d’Unides Podem-Esquerra Unida a la presidència de la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, ha afirmat en una entrevista a À Punt que estan decidits a formar part de l’executiu autonòmic amb el PSPV i Compromís. “Volem entrar en el govern perquè entenem que canviar la vida de la gent significa fer-ho des de la formulació de polítiques públiques”, ha afegit. 

Sobre l’entrada de Vox a les Corts, Martínez Dalmau ha manifestat que no els preocupa “enormement”. A més, ha assegurat que amb la participació del partit d’extrema dreta en els debats podrà confrontar els seus arguments en el parlament autonòmic, per demostrar “que hi ha una opció progressista que s’enfronta a una posició immobilista”. 

Merche Ventura assegura que Ciutadans serà el "vertader líder" en l'oposició

Per la seua banda, la cap de llista de Ciutadans a les Corts per Castelló, Merche Ventura, ha assegurat que seran els “vertaders líders” en l’oposició. “Treballarem contra el sectarisme del tripartit, que pareix que està sorgint una altra vegada durant 4 anys”, ha dit. 

Ventura ha valorat els resultats aconseguits en els comicis autonòmics, sobre els quals ha manifestat que estan “molt feliços i satisfets”, i ha incidit que “ha sigut lamentable la caiguda del Partit Popular”. 

També et pot interessar

stats